Individuele (relatie) therapie

Persoonlijke sessies om je zorgen eens rustig bespreekbaar te maken

Voor als je in de knoop zit met jezelf

Soms speelt er van alles tegelijk. Voel je je somber, ben je bang voor wat komen gaat, hoe het verder moet… maar wat is er nu precies aan de hand? Je bent snel geprikkeld, kan zomaar ineens emotioneel zijn. Gaat je relatie of huwelijk niet goed, je voelt je vaak onbegrepen; en mogelijk zijn er ook andere dingen die je maar bezig blijven houden, waar je te vaak wakker van ligt?

Gek genoeg vinden we dat we, eenmaal volwassen, ook allerlei keuzes alleen moeten maken. Terwijl het leven niet altijd zo overzichtelijk is, of zo vlekkeloos. Dat je soms niet meer weet waar je goed aan doet, de moedeloosheid zakt je in de schoenen.

In dat geval helpt het écht om jouw verhaal eens zonder onderbreking en de juiste sturing te vertellen. Ik ben niet zozeer van het adviseren, maar geef vooral steun bij het vinden van je eigen antwoorden. Een verrijkende ervaring met een nieuwe kijk op jezelf, te merken dat je tot veel meer in staat bent dan je wellicht voor mogelijk hield.

Waarom bij mij

Van origine ben ik gestalttherapeut (therapie van het contact, de wisselwerking tussen mensen, relationeel denken en doen). Al vele jaren ben ik relatietherapeut en help ik mensen hun levensvragen te verdiepen. Geleidelijk heb ik me steeds meer verdiept in partner-relatietherapie, in de jaren 90 de EFT-methode van Sue Johnson ter hand genomen, en kwam ik ook in contact gekomen met de inspirerende aanpak van Dan Wile (Solving the Moment – CCT). Gestalttherapie is de basis van EFT en CCT. Dus logisch dat ik op natuurlijke wijze het vak van relatietherapeut heb geleerd.

Ik ben gewend aan tweetallen en het maakt mij niet uit of je je dochter of zoon, je partner of je moeder meeneemt. En ja, je kunt bij mij over alles praten, waar je ook mee worstelt: problemen met je partner: nare dingen die je zijn overkomen in jouw leven; hoe je je als kind mogelijk erg eenzaam en onbegrepen hebt gevoeld; angst voor het leven; onzekerheid in het algemeen; iemand die je kwaad heeft gedaan; emotionele beschadiging; bang gemaakt, waarvan je eigenlijk weet dat het in het heden niet klopt en toch blijf je er last van houden, zo pijnlijk en frusterend ook.

Van mij mag je verwachten dat je een veilige plek vindt, dat waar je ook mee zit er mag zijn, ik heb geen oordeel. Mijn aandacht is gericht om samen met jou te onderzoeken hoe je jouw eigen weg weer -terug- vindt. De weg waarop ij je comfortabel voelt, waarmee je beter richting kunt geven aan hoe jij wilt leven, en met wie.

Handig om te weten

Afspraak kan doorgaans op korte termijn

vergoeding mogelijk bij aanvullende verzekering

sessie om de 2 weken

indien wenselijk kan jouw partner erbij betrokken worden

Kennismakings gesprek is mogelijk, gratis en vrijblijvend

Erkend Gestalt-pschotherapeut (NVAGT), Ervaren Relatietherapeut op basis van EFT, CCT en meer

Tarief

Voor individuele consulten gestalttherapie betaal je € 95 voor een sessie per uur. Individuele coaching kan ook, dan komt er 21% btw bij (wellicht handig als je ondernemer bent, of de kosten via je werkgever vergoed kunt krijgen bijv)
Individuele therapie wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit een aanvullende verzekering op psychologische hulp. Vraag mij gerust of je in aanmerking voor vergoeding.

Twijfel je misschien?

Als je nog niet zeker weet of je hulp wilt, dan kan het je wellicht helpen om gratis kennis te maken. Neem gerust contact op om af te spreken. Mocht je al wel de stap willen zetten voor een eerste sessie, dan stuur ik je vooraf een vragenlijst toe, zodat we meteen van start kunnen gaan.

Therapie kan vaak -voor een deel- worden vergoed bij een aanvullende verzekering.

verandering is altijd mogelijk... En Soms kunnen we daar best wat hulp bij gebruiken

Dit zeiden cliënten eerder

“Eindelijk hebben we duidelijkheid over onze (mis)communicatie, thuis kwamen we maar niet verder.”

“De bevrijding die we hebben ervaren na zo’n moeilijke tijd van tobben met elkaar, heeft ons erg goed gedaan.”

“Een onvergetelijk weekend.”

“We kwamen nader tot elkaar, spannend en bevrijdend tegelijk”

“Dit gaf ruimte om boosheid bespreekbaar te maken, emoties te (h)erkennen, beter te communiceren, meer begrip, prettig contact.”

Tip

Denk je dat je relatieproblemen de voornaamste oorzaak zijn van jouw problemen? Ik kan je helpen, ook al is je partner er niet bij. En wie weet kunnen we hem of haar later in het traject alsnog erbij betrekken. In de praktijk gebeurt dat vaak en blijkt het enorm te helpen als één van de twee al wat stappen heeft gezet.

Vragen, afspraak maken?

Vul hieronder enkele gegevens in en stuur jouw bericht.

Nog andere vragen?

Ga naar de inhoud