Over mij, Jan Duits uit Zeist

Soms zie ik stellen, dat ik even denk: ‘Komt dat nog goed’? Even wat cru gezegd. Want ik begeleid al vele jaren partners in relatie, dat ik weet: dat zelfs al bij de eerste of tweede sessie er weer iets aangeraakt kan worden, je voelt je gehoord, een moment van blijdschap… dat je denkt: ‘wat fijn dat dit gebeurt, het kan dus wél…

Intussen weet ik dat het héél goed zo kan zijn dat diezelfde twee mensen over een paar sessies al pratend de spreekkamer binnenlopen. Ik merk een ontspannen sfeer, dat er weer verbinding is, mooi om te zien. En dat ik op die sfeer aansluit in deze sessie, om mogelijkheden voor de volgende stap vooruit te kunnen zetten…

maar de onderstroom, die niemand ziet, bepaalt de richting, op elk gebied (Stef bos)

Bij mij kom je in het hol van de leeuw

Maar het is wel veilig, een veilige noodsituatie zeg maar. Hier kunnen we dingen op tafel leggen, wat thuis niet lukt. Nieuwe aandacht om te kunnen verduidelijken van wat er écht speelt. De onvrede die vaak wel eerder is geuit… maar die boodschap is niet aangekomen. De één weet niet meer zo goed hoe ze het moet brengen, de ander luistert niet echt en wuift het weg of gaat koffie halen ‘want nu is alles wel gezegd’.

Het cruciale probleem in relaties is niet zozeer het probleem waarover ruzie wordt gemaakt of dat er niet meer écht wordt gepraat. Het probleem is de onmacht, het niet-weten hoe elkaar te helpen ermee om te gaan.

Door jullie in contact te brengen met ‘de onderstroom’ -het doet even pijn- kan een nieuwe dynamiek ontstaan. Het effect is dat het bevrijdend werkt. En dan ligt er heel vaak ineens een weg open!

Grijp je kans zou ik zeggen. Ben je op zoek naar relationele ondersteuning voor jullie relatie of huwelijk, of als je gewoon klaar bent om een nieuwe richting in je leven in te slaan, kijk ik ernaar uit om met je samen te werken. Dat kan een traject zijn samen met je partner, individueel of een combinatie daarvan.

Boeken met een boodschap

Meer over mij:

Ga naar de inhoud