Over mij en mijn benadering, Jan Duits uit Zeist

Soms spreek ik stellen dat ik denk: “Dit wordt hard werken”. Wat cru gezegd dan. Want ik begeleid al meer dan 25 jaar partners in hun relatie en huwelijk, dus ik weet ook: dat bij één of twee sessies er weer iets aangeraakt kan worden, iets losmaken, waarbij je merkt dat er toch nog iets is, even een moment van opluchting, dat je iets hoort dat je niet eerder hoorde, en dat het je ontroert… en denkt: we gaan er misschien wél uitkomen samen…

Met mijn ervaring weet ik inmiddels dat het héél goed zo kan zijn, dat diezelfde twee mensen na een aantal sessies goed gestemd en al pratend met elkaar, mijn spreekkamer inlopen.

Hoe moeilijk je situatie ook aanvoelt en is, ik zie altijd mogelijkheden om vooruit te komen.

"het is zo mooi om te zien als geliefden weer tot elkaar komen"

Bij mij kom je in het hol van de leeuw

Maar het doel is wel om in een veilige sfeer problemen bespreekbaar te maken. Nieuwe aandacht voor elkaar, ontdekken wat je ware behoefte is en je eindelijk gehoord te voelen, erkenning te krijgen voor je goede intenties. Dat kan even emotioneel zijn, maar het geeft ook ruimte voor nieuwe inzichten, alsook heeft het veelal een bevrijdende werking. En vervolgens ligt er ineens een weg open, ik heb dat heel vaak gezien!

Stap voor stap hoor, je krijgt echt je hobbels nog wel. Maar terug naar die vriendschap, naar die verbinding, het weer goed te hebben met elkaar. Dat is mijn doel, en gelukkig ook het resultaat van de meeste stellen die hier de deur uitgaan.

Boeken die mij inspireerden

Meer over mij:

Wil je mijn hulp: bemiddeling, begeleiding en problemen gaan aanpakken in je relatie of huwelijk?

Of eerst nog wat zelf proberen?

Hier krijg je handvatten voor beter communiceren, zonder ruzie.