Jan Duits uit Zeist, Relatietherapeut & Gestalt-Psychotherapeut

Soms hoor ik stellen hun verhaal vertellen, dat ik denk: ‘dat wordt hard werken’.  Nou ja, wat cru gezegd dan. Maar dat geeft helemaal niet, want een flinke inspanning dat leidt tot hernieuwde toenadering, begrip, ontspanning, duidelijkheid, verbinding… dat is het mooiste wat kan gebeuren. Dat geeft zoveel voldoening. En ik heb dat al vaak mogen meemaken, omdat ik al meer dan 25 jaar met partners in relatie / huwelijk werk, en weet: dat zelfs al bij de eerste of tweede sessie er weer iets aangeraakt kan worden, een moment van ontroering, een bijzondere gewaarwording, een nieuw inzicht… dat je denkt: ‘wat fijn dat dit gebeurt, een nieuw ervaren inzicht dat vertrouwen en ruimte geeft om de volgende stap te kunnen zetten’.

Hoe moeilijk je situatie misschien ook aanvoelt, ik weet uit ervaring dat mogelijkheden die je nu niet ziet, er straks wel kunnen zijn. Nieuwe inzichten, bevrijdende ervaringen beleven, je vrijheidsgrenzen verleggen, alles kan in een geheel ander daglicht komen te staan.

Strijden óf elkaar met rust laten?
Hoe bereik je elkaar dan weer?
Dat doe je door gevoelens van
onmacht en vijandigheid, om te leren zetten in intieme gesprekken...
'Solving-the-moment' (Dan Wile)

Bij mij kom je in het hol van de leeuw

Maar het doel is natuurlijk wel om in een veilige sfeer jouw of jullie zorgen bespreekbaar te maken.

Dus als je op zoek bent naar psychologische  ondersteuning, of als je gewoon klaar bent om een nieuwe richting in je leven in te slaan, kijk ik ernaar uit om met je samen te werken. Dat kan een traject zijn samen met je partner of individueel.

Boeken die mij inspireren

Meer over mij:

Ga naar de inhoud