Relatietherapie

Losse sessies of een traject van zes sessies, veelzijdige aanpak + EFT

Omdat er altijd contact is tussen mensen, met oneindig veel mogelijkheden

Eigenlijk is relatietherapie contact-therapie, want zonder contact is het leven ondenkbaar… of je nu dagelijks ruzie maakt of juist nóóit ruzie hebt… maar ook geen écht contact meer voelt.

In een relatie neem je ook bepaalde gevoeligheden en je eigen ‘rugzak’ mee, wat -vaak onbewust- een nadelige invloed kan hebben op je relatie.

In therapie gaan we werken aan nieuwe manieren van contact maken, effectiever communiceren. Kwesties die je maar niet opgelost krijgt samen, gaan we onder een ‘vergrootglas’ leggen. Meer doorvragen, je ware bedoelingen verhelderen, wat heb je nodig, voor jezelf, voor de ander, voor elkaar… Samen de relatie verdiepen om het beste bij elkaar naar boven te halen.

Soms kan een individuele sessie ook nuttig cq wenselijk zijn. Dat nemen we dan weer mee in de gesprekken samen. Ik ga hier flexibel mee om, het gaat er tenslotte om wat het beste voor jullie werkt.

Tijd voor twee

 

Het aantal sessies voor relatietherapie varieert. Soms gaat het onverwacht snel vooruit, meestal is er wat meer tijd nodig. Een traject van zes sessies blijkt in de praktijk goed te werken. De intake doe ik doorgaans vooraf, schriftelijk. Jullie krijgen van mij ieder een vragenlijst toegestuurd. Deze lijsten krijg ik dan vóór de startsessie ingevuld retour. Voordeel is dat we goed voorbereid van start kunnen gaan. Kan zijn dat we even door de pijn heen moeten, maar als dat eenmaal gepasseerd is…  dan is het belangrijk om door te zetten, verder uit te vinden wat voor jullie het beste werkt, goed doet, helpt, prettig is, etc.  Als je elkaar weer kunt ontmoeten, kwartjes vallen, kan jullie relatie zoveel aangenamer gaan verlopen. Daar doe je het voor!

Hoe ga ik te werk

Sessies regulier om de 2 weken, kan ook vaker als daar behoefte aan is, maar ook minder

afspraak op korte termijn mogelijk

wil je Eerst even kennis maken? prima, Dat Kan vrijblijvend

Intake via vragenlijst vooraf, we kunnen meteen van start

traject van 6 sessies afspreken mogelijk, geeft houvast en is iets voordeliger

Beproefde aanpak, zoals: EFT voor stellen/johnson-7 Pijlers succesvolle relatie/gottman-seks in relaties/perel en schnarz-liefde is een werkwoord/van steenwegen-solving the moment/wile-contact en gewaarzijn/wollants

EXTRA!

Online programma 7 weken x 7 dagen: Relatie Repair Plan met een steunende opdracht per mail voor jullie, iedere dag weer.

Tarief

Het tarief voor een sessie relatietherapie bedraagt € 85 per persoon (tot anderhalf uur) Het weekendtarief bedraagt € 110 per persoon/sessie.

Je zou ook voor een traject van 6 sessies kunnen kiezen. Dat versterkt niet alleen de motivatie er samen voor te gaan, maar het kan ook wat rust geven doordat de therapiesessies alvast genoteerd staan in jullie agenda. We plannen de sessies dan over een termijn van 3 à 4 maanden. Het tarief voor dit traject van 6 sessies bedraagt € 950,- inclusief btw.

Over vergoeding van therapie, stel mij gerust jouw vraag hierover.

Hoe ga ik te werk

Wil je eerst kennismaken? Dat kan, dan nodig ik je uit voor een gratis half uur bij mij in de praktijk in Zeist. Dat kan zowel overdag als op een avond. Het staat jullie helemaal vrij om nog wat bedenktijd te nemen of dat jullie misschien wel meteen beslissen te willen starten. Dan maken we direct een afspraak voor de eerste sessie relatietherapie.

Voordat we van start gaan stuur ik jullie een vragenlijst ter beantwoording. Dat kan helpen om jou/jullie verhaal alvast in het kort van je af te schrijven. Ik heb op die manier dan ook al een aardig beeld van jullie persoonlijke beleving en welke zorgen jullie ervaren. Vervolgens kunnen we van start met de eerste sessie…

Als er behoefte is om ieder van jullie eerst apart te spreken, dan is dat zeker ook mogelijk. Op die manier krijg je de ruimte om vrijuit je hart te luchten en kunnen we samen bekijken hoe dat in te passen bij de gezamenlijke sessies.

Bij het 6-sessiestraject, krijgen jullie van mij vooraf een factuur voor 50% van het totaalbedrag. Aan het eind van de 6 sessies ronden we af en is er uiteraard een optie tot verlenging, indien nodig cq wenselijk.

Annulering: Bij eventuele verhindering dient de afspraak minimaal 24 uur van tevoren zijn afgezegd. Bij niet tijdige annulering worden de kosten van de sessie in rekening gebracht.

hEB JE vaker gedachten als:

Dit zeiden eerdere koppels

“We bleven maar met z’n tweeën door sudderen over hetzelfde, dat kostte zoveel energie. We raden ieder ander stel aan om je relatie te redden, door er hulp bij te vragen.”

“Onze strijd ging vaak over gelijk willen hebben. We zien nu in dat het anders kan: begripvol opstellen, echt luisteren, willen weten hoe het werkelijk is…” 

“Gevoelens? Tja, we hadden het er liever niet over. Nu beseffen we beter dat gevoelens afdwingen niet zo goed werkt. Iets te moeten of de ander veroordelen werkt meestal averechts, een negatief effect. Het erkennen van wat is -zonder te oordelen- geeft wonderwel ruimte en nabijheid.”

“We kunnen beter communiceren door minder voor elkaar in te vullen.”

Tip

Wil je het optimale eruit halen? Zorg dan dat je niet alleen onze gesprekken in je agenda zet, maar reserveer ruimte om het te combineren met een wandeling achteraf, of samen eten en napraten. Na een goed gesprek is het vaak fijn om die verbinding even vast te houden: het verdubbelt het effect.

Mail me!

Mail of app om een telefonische oriëntatie in te plannen. Of kom kennismaken bij mij in Zeist als je nog twijfelt. Ik heb ook ’s avonds en in het weekend opties om terug te bellen.

Nog andere vragen?