Tien zinnen waarmee je jouw genegenheid  verwoordt zonder te slijmen

 

  1. Focus op het huidige moment:

Dan Wile moedigt koppels aan om zich te richten op de problemen en conflicten die zich op dat moment voordoen. Hij gelooft dat het effectiever is om actuele uitdagingen aan te pakken en niet zozeer naar oorzaken te zoeken uit het verleden. Door de aandacht te richten op het heden, kunnen stellen leren omgaan met specifieke situaties en constructieve oplossingen vinden. 

  1. Erkenning van verschillende perspectieven:

Hij benadrukt het belang van het erkennen en waarderen van de verschillende uitgangspunten van beide partners. Hij moedigt stellen aan om naar elkaar te luisteren zonder oordeel en empathie te tonen voor elkaars standpunten. Door begrip te ontwikkelen voor elkaars perspectieven, ontstaat er ruimte voor compassie en verbinding.

  1. Balanceren van autonomie en verbondenheid:

Een belangrijk aspect van Dan Wile’s aanpak is het vinden van een balans tussen autonomie en verbondenheid in een relatie. Hij moedigt koppels aan om individuele behoeften en verlangens te respecteren, terwijl ze tegelijkertijd werken aan het cultiveren van een gezonde emotionele verbondenheid. Het creëren van een veilige ruimte waarin beide partners zich gehoord en begrepen voelen, is cruciaal voor het oplossen van conflicten.

  1. Co-creatie van oplossingen:

Wile gelooft sterk in het idee dat oplossingen in relaties samen gecreëerd moeten worden. Hij moedigt stellen aan om samen te werken en creatieve oplossingen te vinden die voor beide partners acceptabel zijn. Dit proces van co-creatie bevordert gelijkwaardigheid en wederzijds respect in de relatie.

  1. Praktische tools en oefeningen:

Om stellen te helpen bij positieve veranderingen toe te passen in hun relatie, biedt Dan Wile praktische tools en oefeningen. Deze kunnen variëren van communicatietechnieken en conflict oplossende vaardigheden, tot het ontwikkelen van emotionele intelligentie en zelfinzicht. Door deze tools in de praktijk te brengen, kunnen stellen nieuwe patronen van communicatie en verbinding creëren.

Conclusie:

De werkwijze van relatietherapeut Dan Wile, “Solving the Moment”, richt zich op het oplossen van actuele conflicten en uitdagingen in relaties. Door zich te richten op het heden, het erkennen van verschillende perspectieven, het vinden van een balans tussen autonomie en verbondenheid, het co-creëren van oplossingen en het bieden van praktische tools, helpt hij koppels om positieve veranderingen in hun relatie te bewerkstelligen. Zijn benadering legt de nadruk op het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waarin stellen kunnen groeien en gedijen.

Misschien vind je dit ook interessant

Ga naar de inhoud